Banner


De Cattery


Poezen



Katers


Castraten

Kittens


Show's


Foto's


Links



Overige


Cattery AndroLena
Linda Weijmer
Tel. 06-48976007
androlenacattery@gmail.com
Zwolle



Kaysa van Annakat

Kaysa is overleden op zondag 4 Juli 2010.

Kaysa is gesteriliseerd

 

Geboren op 26 November 2006. NFO d 09 22 Red Tabby Blotched met wit.

Kaysa haar ouders zijn allebei negatief bevonden op GSD4 d.m.v. DNA onderzoek. Dat houd in dat Kaysa dit ook niet zal dragen.

Klik hier voor Kaysa's stamboom.
Klik hier voor de babyfoto's van Kaysa.







We waren al eventjes op zoek naar een nieuw meisje toen we hoorden dat er bij Cattery Annakat een nestje geboren was. Mijn wens was om een mooi Tortie poesje of een Rood poesje te krijgen. Het nestje bij Cattery Annakat bestond uit 4 kittens. 2 Kereltjes en 2 dametjes. De 2 dametjes waren nog eens 1 Tortie dame en 1 Rood dametje. Dus ik kon kiezen. Toen ik de foto's zag was ik al verliefd. Ik ging voor het rode meisje. Dus op die manier zijn we bij Kaysa gekomen. Kaysa is geboren op Zondag 26 November 2006. Sins 24 Februari 2007 woont Kaysa bij ons. Het si echt een super lief meisje. Ze staat altijd met haar neus vooraan en vind het erg leuk om te kletsen. Als ze aan het spelen, eten of rennen is loopt ze de hele tijd te kletsen. Zodra Malena langs komt lopen gaat de grote motor aan. Ze is helemaal gek met haar nieuwe mama Malena. Daar krijgt ze regelmatig een poetsbeurt van maar ook wel eens van op haar kop. Het is echt een super lief meisje en ze hoort er al helemaal bij. Ons mooie rode prinsesje...



Omdat Kaysa niet helemaal 100 % gezond is hebben wij besloten om niet met haar te fokken. Kaysa's lichaam maakt niet voldoende rode bloedcellen aan waardoor Kaysa vrijwel constant bloedarmoede heeft. Wat hier de oorzaak van is weten wij niet. Ze krijgt hiervoor elke dag medicijnen waardoor ze zich goed voelt en haar bloedwaardes constant blijven. Als je Kaysa zo ziet dan is er niets aan haar te zien (op haar bleke neus en bleke slijmvliezen na) want ze huppelt vrolijk rond te kletsen en te spelen.

Daarnaast heeft Kaysa een klein lekje bij haar hartje wat een ruisje veroorzaakt. Dit lekje is in principe niets ernstigs en hier kan ze heel oud mee worden. Dit alles bij elkaar is voor ons voldoende reden om Kaysa niet meer mee te nemen naar shows en om niet met Kaysa te fokken. Kaysa is verder een hele gezellige meid en we willen haar dan ook nooit kwijt.



Toen Kaysa nog te jong was om bij ons te wonen heb ik de fokker van haar gevraagd iets over haar te vertellen. Bij deze:

"Ze is altijd haantje de voorste eerste met de oogjes open de eerste die ging eten, de eerste die durfde op verkenning te gaan. Verder is ze dol op spelen komt ook al regelmatig contact zoeken met mensen.



Hier is de horoscoop van haar:

BOOGSCHUTTER
(23 november-21 december)
Extrovert, optimistisch, onafhankelijk

De sportie en avontuurlijk aangelegde Boogschutter-kat is een zorgeloos dier dat zich meer door geluk dan door wijsheid uit bepaalde situaties redt. De bruisende energie, gekoppeld aan de ongeremde levenswijze maakt haar tot een sympatieke kat. De opgewekte en uithuizige Boogschutter-kat doet denken aan Top Cat, de straatkat uit de tekenfilm die talent heeft om zich in - en uit - allerlei netelige nesten te werken en altijd met een lach op zijn gezicht een avontuur besluit."

Showresultaten:

25 Maart 2007
Houten
U1 jeugdklasse 3-6 mnd
Voorgedragen voor BIS

30 September 2007
Kitten- en jeugdmiddag Amerongen
U1 jeugdklasse 10-13 maanden
Voorgedragen voor BIV rood tabby met wit
Voorgedragen voor BIS jeugdklasse 10-13 maanden

21 Oktober 2007
Gorredijk
CAC (haar eerste!)

4 November 2007
Zutphen
U1

Vanwege gezondheidsproblemen van Kaysa, gaat Kaysa niet meer mee naar shows.